از اکچویتور به منظور کنترل باز و بسته نمودن شیرآلات صنعتی به صورت اتوماتیک استفاده میشود.

اکچویتور در انواع برقی،پنوماتیکی و هیدرولیکی طراحی و هر یک با توجه به خصوصیات مکانیکی و قابلیتهای خاص خود در پایپینگ خطوط لوله کاربرد دارند.

در این مقاله قصد داریم انواع اکچویتورها را از نظر ساختمان و مکانیزم،اجزاء تشکیل دهنده و موارد کاربرد مورد بررسی قرار داده و چند برند معتبر تولیدکننده اکچویتور را معرفی نماییم.

در ادامه با ما همراه باشید…

اکچویتور چیست؟

اکچویتورها نقش اساسی در باز و بسته نمودن شیرآلات برعهده داشته و در پایپینگ صنعتی نقش برجسته ای در فرآیندهای کنترل اتوماتیک برعهده دارند.

یک اکچویتور،قسمتی از یک ماشین یا سیستم می باشد که از طریق تبدیل انرژی الکتریکی،پنوماتیکی و هیدرولیکی به نیروی مکانیکی،منجر به حرکت فیزیکی شده و عمل باز و بسته نمودن شیرآلات صنعتی را انجام میدهد.

اکچویتور برقی چیست؟

اکچویتور برقی در محیطهایی که امکان دسترسی به انرژی الکتریکی وجود دارد کارایی داشته و با یک موتور الکتریکی تجهیز شده که در پایپینگ خطوط لوله دارای مزایایی از جمله سر و صدای کم،راندمان بالا در مصرف انرژی و عاری از هرگونه آلودگی زیست محیطی میباشد.در این مورد کاربرد اسپول در پایپینگ نیز میتواند مکمل این مبحث باشد.

اکچویتور برقی چیست

کار اکچویتور برقی چیست؟

از اکچویتور برقی به منظور کنترل باز و بسته نمودن شیرآلات توپی یا پروانه ای استفاده میشود.در واقع این نوع عملگر برقی به منظور کنترل شیرآلات با زاویه چرخش 0 الی 90 درجه یا ربع گرد مورد استفاده قرار میگیرد.

اکچویتور برقی در محدوده ولتاژی بین 12-24v طراحی و تولید شده و با توجه به سایز و AC/DC بودن جریان،از 20 الی 300N/M گشتاور تولید مینماید.

عملکرد اکچویتور برقی

اکچویتور برقی قطعه ای مکانیکی است که به منظور افزایش کارایی و بهره وری با تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی جنبشی بصورت خطی و دورانی باعث باز و بسته شدن اتوماتیک شیرآلات میشود.

اکچویتورهای برقی از نظر اندازه و سایز در طیف وسیعی قرار داشته و بر مبنای کاربردهای خاصی که در فرآیندهای پایپینگی بر عهده دارند طراحی و تولید میشوند.

مکانیزم اکچویتور برقی

موتور بکار گرفته شده در اکچویتور برقی توانایی تجهیز شدن به ولتاژهای مختلفی را داشته و میتواند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.از متداول ترین ولتاژهای مورد استفاده در اکچویتور برقی تک فاز می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

115 VAC

24 VAC

12 VCD

24 VDC

208 VAC

230 VAC

اکچویتور برقی با موتور سه فاز تحت ولتاژهای 230 VAC و 460 VAC تولید میشود.

ساختمان اکچویتور برقی

ترمز اکچویتور برقی در بالای موتور قرار دارد و مسئولیت توقف جریان به منظور جلوگیری از فشار به شیر باز به وسیله قفل نمودن روتور در موتور را بر عهده دارد.

خازن به عنوان محرک استارت موتور،سومین قطعه مهم در اکچویتور برقی AC به شمار می رود.خازن قدرت لازم به منظور روشن شدن به موتور را میدهد.اکچویتور برقی با موتور DC برای روشن شدن نیازی به خازن ندارند.

آخرین قطعه اصلی در اکچویتور برقی کلید قطع و وصل جریان است که فرمان باز و بسته شدن شیر را صادر مینماید.این کلید به سرعت و به میزان کافی جریان الکتریکی را به منظور قطع و وصل ارسال میکند.

موارد استفاده از اکچویتور برقی

اکچویتور برقی در طیف گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرد ولی به صورت معمول در صنایعی که در آنها شیرآلات،پمپ ها و موتورها استفاده شده است،بیشتر بکار گرفته میشوند.

اکچویتور برقی به صورت گسترده به همراه شیرآلات صنعتی و در سایر موارد ذیل کاربرد دارند:

-صنایع نفت و گاز و پتروشیمی

-خطوط انتقال آب و روغن داغ

-تصفیه خانه ها

-نیروگاه ها

-صنایع غذایی و داروسازی

-صنعت کشاورزی

-صنعت کاغذ

اکچویتور پنوماتیک چیست؟

اکچویتور پنوماتیک از طریق تبدیل انرژی هوای فشرده به حرکت مکانیکی باعث کنترل باز و بسته نمودن شیرآلات صنعتی میشود.

در پایپینگ صنعتی به منظور کاهش فعالیت های دستی و قطع و وصل نمودن های سریع و کنترل اتوماتیک از طریق اتومات نمودن فرآیندها،از اکچویتورهای پنوماتیکی استفاده میشود.

اکچویتو پنوماتیکی در مواردی که شیر به صورت مکرر باز و بسته میشود و استفاده از عملگرهای برقی خطر آفرین است کاربرد دارد.

اکچویتور پنوماتیک چیست 2

مکانیزم عملکردی اکچویتور پنوماتیکی

با توجه به طراحی،حرکت اکچویتور پنوماتیکی می تواند بصورت خطی و دورانی باشد.

عملگرهای پنوماتیکی از یک نیروی کمپرس شده خارجی مانند هوای فشرده به منظور حرکت پیستون داخل سیلندر و تولید فشار بهره میبرند.

سابقه استفاده از اکچویتور پنوماتیکی خطی زیاد است ولی ارتقاء در طراحی دیافراگم و بهبود آببندی به شکل گسترده ای بهینه شده و به عنوان مزیت رقابتی در بین تولیدکنندگان انواع اکچویتورها مورد توجه قرار گرفته است.

اکچویتور پنوماتیکی دورانی و خطی

ساختار اکچویتور پنوماتیکی دورانی با خطی متفاوت است.

در این عملگر بادی،گشتاور در جهت عکس حرکت خطی تولید می شود.در این حالت انتقال حرکت خطی از پیستون به اجزاء دورانی صورت میپذیرد.

ساختار اکچویتور پنوماتیکی به گونه ای است که حرکت های با بار کوچک را به بارهای بزرگ تبدیل مینماید.

عملگرهای بادی در محدوده فشار بین 80 الی 100psi طراحی و تولید میشوند.

مزایای استفاده از اکچویتور پنوماتیکی

بزرگترین مزیت استفاده از اکچویتور پنوماتیکی در هر دو حالت خطی و دورانی،ایمنی و قابلیت اطمینان بالا است.

عملگرهای بادی بدون نیاز به جرقه و انرژی الکتریکی،انرژی هوای فشرده را به انرژی جنبشی  تبدیل و باعث حرکت میشوند.

در این سیستم هوا در یک مخزن به صورت فشرده ذخیره شده و به صورت کارآمد و تکرارپذیر و بدون ریسک آتش سوزی در تاسیسات پایپینگی با حساسیت بالا ایفای نقش مینمایند.

مکانیزم ساده،نیاز به کمترین میزان نگهداری تعمیرات و طول عمر بالا در صورت استفاده صحیح،از دیگر مزایای اکچویتور پنوماتیکی است.

استفاده از سیلندر آلومینیومی در اکچویتور پنوماتیکی باعث می شود بهینه ترین و ماکزیمم نرخ فشار مجاز تولید شود.

هزینه نصب و نگهداری و تعمیرات در عملگر بادی به نسبت پایین است.

معایب استفاده از اکچویتور پنوماتیکی

افت فشار و خاصیت تراکم پذیری باعث کاهش توانایی و راندمان اکچویتور پنوماتیکی میشود.

در اکچویتور پنوماتیکی حتی اگر نیاز به هیچ گونه حرکتی نباشد،همواره یک کمپرسور بصورت متداول بایستی به سیستم نیرو اعمال نماید.

به منظور کارایی موثر،اکچویتور پنوماتیکی بایستی متناسب با سایز شیرآلات،رگلاتورها و کمپرسورها انتخاب شوند که این عامل هزینه و پیچیدگی سیستم را افزایش میدهد.

امکان سرایت باد به روغنکاری سیستم وجود دارد که این منجر به خرابی شده و نیازمند نگهداری و تعمیرات در عملگرهای پنوماتیکی میباشد.

اکچویتور پنوماتیکی چگونه کار می کند؟

اکچویتورهای پنوماتیکی با حرکت 1/4 دوری و به کمک هوای فشرده،اجازه کنترل و باز و بسته شدن شیر توپی و شیر پروانه ای را به اپراتور میدهد.

نقطه اتصال اکچوئتور پنوماتیکی به شیرآلات به منظور افزایش راندمان و فرمان پذیری،طبق استاندارد ISO 5211 طراحی و تولید میشود.

به منظور کنترل هوای فشرده،به همراه اکچویتور پنوماتیکی بر روی شیرآلات،سلونوئید ولو نیز بسته میشود.

فشار هوای فشرده به صورت مستقیم بر روی گشتاور اکچویتور بادی تاثیرگذار است.

برای یک اکچویتور پنوماتیکی طیف گسترده ای از گشتاور امکان پذیر است.

اکچویتور پنوماتیکی بسیار سریع و با قابلیت اطمینان بالا است و قابلیت باز و بسته نمودن اتوماتیک شیرآلات با عملگرهای دستی را در اختیار طراحان میگذارد.

اکچویتور پنوماتیک چیست 3

تفاوت اکچویتور پنوماتیکی و اکچویتور برقی در چیست؟

اکچویتورهای پنوماتیکی توسط هوای فشرده و عملگرهای برقی به کمک جریان الکتریکی کار می کنند.اجزاء تشکیل دهنده عملگرهای برقی شامل پیچ،کوپلر و موتور میباشد.

-قیمت اکچویتور پنوماتیکی از عملگرهای برقی ارزان تر است.

-در سایزهای کوچک و متوسط،اکچویتورهای برقی راندمان و کارایی بالاتر و هزینه نصب و عملیاتی شدن کمتری دارند.

-در اکچویتور پنوماتیکی سرعت و نیروی محرکه با یکدیگر رابطه مستقیم دارند.به این معنی چنانچه یکی افزایش یابد،دیگری نیز افزایش می یابد.

در اکچویتورهای برقی سرعت و نیروی محرکه رابطه معکوس داشته و با افزایش یکی،دیگری کاهش می یابد.می توان با صرف هزینه این نسبت را بهینه نمود.

-در جاییکه اکچویتورهای پنوماتیکی در صنایعی که نیازمند قدرت بیشتری است مورد استفاده قرار می گیرند،اکچویتورهای برقی کنترل دقیق تری را فراهم می آورند.

اکچویتورهای برقی

اکچویتور هیدرولیک چیست؟

اکچویتورهای پنوماتیکی معمولا در کنترل فرآیندهایی که نیازمند عکس العمل سریع و دقیق و در مواقعی که نیازمند نیروی زیادی نیستیم کاربرد دارند.

زمانیکه نیروی زیادی به منظور باز و بسته نمودن شیر نیاز است از اکچویتورهای هیدرولیکی استفاده میشود.

اکچویتورهای هیدرولیکی در انواع مختلفی طراحی می شوند که نوع پیستونی از متداول ترین و پرکاربردترین آنهاست.

اکچویتور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟  

اجزاء تشکیل دهنده اکچویتور هیدرولیکی شامل سیلندر،پیستون،فنر،روغن هیدرولیک و استم میباشد.

پیستون بصورت عمودی داخل سیلندر قرار داشته و سیلندر را به دو بخش مجزا تقسیم می نماید.قسمت بالایی شامل فنر که پشت پیستون قرار گرفته و قسمت پایینی شامل روغن هیدرولیک میباشد.

مجرای ورودی و برگشت روغن هیدرولیک به محفظه زیرین سیلندر متصل است و به روغن هیدرولیک اجازه میدهد که در فضا جریان یابد.استم وظیفه انتقال حرکت پیستون به شیر را برعهده دارد.

فشار روغن هیدرولیک برخلاف فشاری است که توسط فنر بر پیستون اعمال می شود.زمانیکه فشار روغن هیدرولیک بزرگتر از فشار فنر باشد،پیستون به سمت بالا حرکت می کند،فنر فشرده می شود و شیر شروع به باز شدن مینماید.

مزایای استفاده از اکچویتور هیدرولیکی

-اکچویتور هیدرولیکی برای سیستم های با فشار بالای 275 بار مناسب است و در یک سایز مشابه میتواند 25 برابر نیروی بیشتر به نسبت اکچویتور پنوماتیکی تولید نماید.

-با توجه به خاصیت تراکم ناپذیری سیالات،اکچویتور هیدرولیکی بدون نیاز به پشتیبانی پمپ می تواند گشتاور و نیرو را در یک وضعیت مشخص ثابت نگه دارد.

-در اکچویتور هیدرولیکی،پمپ و موتور می تواند با کمترین اتلاف انرژی در محلی دورتر از اکچویتور قرار بگیرد.

معایب استفاده از اکچویتور هیدرولیکی

سیستم های هیدرولیکی همواره با مشکل نشتی مواجه هستند و این عامل منجر به افت فشار و کاهش عملکرد سیستم میشود.

اکچویتور هیدرولیکی نیازمند متعلقات جانبی متعدد شامل مخزن روغن،موتور،پمپ،شیر تخلیه،مبدل های حرارتی و تجهیزات مربوط به کاهش صدای سیستم از جمله قطعات مکمل سیستم های هیدرولیکی میباشند.

اکچویتور پرووال

کارخانه تولیدکننده اکچویتور پرووال متخصص در تولید کنترل ولوهای مختلف به منظور استفاده در صنایع نفت،گاز،پتروشیمی،صنایع غذایی و دارویی با کیفیت و قابلیت اطمینان بالا میباشد.

اکچویتور پرووال به منظور رفع نیاز امروزه در زمینه کنترل ولوها طراحی و تولید شده است.

اکچویتور پرووال در حین فرآیند تولید کنترل شده و صد در صد محصولات قبل از ارسال یک به یک کنترل کیفی میشوند.

ساختار فیزیکی اکچویتور پرووال

بدنه اکچویتور پرووال از آلومینیوم اکسترود شده است و بدنه آن به منظور جلوگیری از خوردگی داخلی و خارجی و شکستگی ناشی از حرکت پیستون و افزایش طول عمر عملگر،سخت کاری شده است.

همچنین سطح بدنه اکچویتور پرووال جهت استفاده در محیط های سخت و خشن صنعتی توسط مواد خاصی پوشش دهی میشوند.

پیستون اکچویتورهای پرووال از آلومینیوم دایکست شده است که به منظور جلوگیری از خوردگی و طول عمر بالاتر تحت پوشش کرومات قرار گرفته،همچنین توسط راهنما و اورینگ های با متریال با کیفیت تجهیز شده اند.

جنس پینیون ها در اکچویتور پرووال آلیاژی از فولاد است که به منظور کاهش شکست توسط نیکل پوشش داده شده است.

جنس پیچ ها به منظور جلوگیری از خوردگی و طول عمر بیشتر همگی از استنلس استیل استفاده شده است.

در اکچویتورهای پرووال،جنس اورینگ ها از NBR که در محدوده دمایی بین 20- الی 80+ درجه سانتیگراد قابلیت کارکرد دارند.

برای کاربردهای بین 20- الی 150+ درجه سانتیگراد متریال ویتون و برای کاربردهای -35 الی +80 درجه سانتیگراد اورینگ سیلیکونی مورد استفاده قرار میگیرد.

اکچویتور برقی auma

در فرآیندهای مختلف صنعتی،میعانات،سیالات و گازها نیازمند عبور از خطوط لوله هستند.

شیرآلات صنعتی به منظور قطع و وصل و یا تنظیم نرخ جریان عبوری در پایپینگ صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.عملگرهای برقی آئوما توانایی کنترل اتوماتیک جریان را از راه دور برعهده دارند.

بیش از 50 سال است که اکچویتور برقی auma تولید می شود و این شرکت به عنوان یکی از اولین تولیدکنندگان اکچویتورهای برقی به شمار میرود.

اکچویتور برقی آئوما auma در صنایع نفت،گاز،پتروشیمی،صنایع غذایی و داروسازی،صنعت آب و فاضلاب و سایر صنایع در سراسر دنیا به تکنولوژی تولید اکچویتور auma نیازمند هستند.

فروش انواع اکچویتورهای بادی و برقی

تجهیزات ایران تامین کننده انواع اکچویتورهای مورد استفاده در صنایع نفت،گاز،پتروشیمی،صنایع غذایی و داروسازی و شرکت های کاشی و سرامیک و خطوط بخار میباشد.

همچنین تامین کننده انواع شیرآلات چدنی،شیرآلات فولادی کلاس 150 و کلاس 800 چینی و شیرآلات استنلس استیل 304 و 316 در کلاسهای کاری مختلف می باشد و سابقه نصب و مونتاژ انواع اکچویتورهای برقی و بادی بر روی شیرآلات چدنی،فولادی و استیل شامل شیر توپی و شیر اهرمی مورد استفاده در کارخانه های کاشی و سرامیک و خطوط بخار صنایع مختلف را در کارنامه داریم.

تجهیزات ایران به عنوان واردکننده و تامین کننده انواع اقلام تاسیساتی مورد نیاز پروژه های بزرگ صنعتی و ساختمانی با امکان ارائه سرتیفیکیت و ضمانت اصالت کالا و امکان صدور فاکتور رسمی در صورت درخواست مشتری و ارسال بار به سراسر ایران در خدمت مشتریان عزیز میباشد.

به منظور استعلام قیمت و یا دریافت لیست قیمت تجهیزات تاسیساتی و دریافت پیش فاکتور با دفتر فروش تجهیزات ایران تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
تماس